City Hälsocentral erbjuder hälsoundersökning i Stockholm.
Ta hand om dig och få en kick till att starta ett mer hälsosamt liv. En hälsokontroll kräver totalt två besök där sköterska och läkare kartlägger din hälsa och det tar drygt en timme i anspråk. Det finns många fördelar med att genomföra hälsokontroller med jämna mellanrum, först och främst för att upptäcka tidiga symptom på olika hälsoproblem och sjukdomar. Genom att upptäcka sjukdomar i ett tidigt skede kan behandlingar påbörjas innan tillståndet förvärras. Hälsokontroller är särskilt viktiga om du vet att det finns ärftliga sjukdomar i familjen eller om du lever ett osunt liv.

FÖRSTA BESÖKET
Inför det första besöket, som är till en sköterska, ska du komma fastande till mottagningen. Du får inte inta mat efter kl 24 kvällen innan besöket. På morgonen, innan besöket, kan du dricka vatten, kaffe eller te utan tillsats av mjölk eller socker. Ta med dig dina glasögon om du använder det.

Vi kommer att utföra anamnesupptagande i form av ett frågeformulär där vi går genom ditt hälsotillstånd och eventuell fysisk och psykisk arbetsmiljö. Vi kommer att samtala om kost, motion och annat som berör din hälsa. Längd, vikt, BMI och midjemått ingår i denna hälsokontroll.

Blod, urin och avföring kommer att analyseras för att skapa en bättre bild av din hälsa. Blodanalys ger information om bland annat blodvärde, sänka, lever, njurar, blodsocker och kolesterol. På män över 50 år tas även prostata prov (PSA) och på kvinnor ämnesomsättningsprov (TSH). Urinanalysen ger information om eventuell förekomst av äggvita, socker, bakterier och röda blodkroppar. För att i ett tidigt skede upptäcka förändringar i tarmkanalen genomför vi ett avföringsprov.

Under hälsoundersökningen kommer vi även att göra medicinsk-tekniska undersökningar som EKG, blodtrycksmätning, lungfunktionsprov och vid behov utförs även syn och hörselundersökning. Allt för att skapa en tydlig och heltäckande bild av ditt hälsotillstånd.

ANDRA BESÖKET
Ditt andra besök består av en noggrann läkarundersökning. Läkaren kommer att sammanställa samtliga resultat från de olika undersökningarna och du informeras både muntligt och skriftligt. Hänvisningar till extern instans görs vid behov. Behandling ingår inte i vår hälsokontroll, men kontrollerna kommer att avtäcka eventuella symptom som kräver behandling.

En utförlig och detaljerad hälsokontroll kräver inte mer än två besök och det tar inte mycket tid i anspråk. Det är en investering i din framtida hälsa och välmående. Ring och boka en tid för kontroll hos oss redan i dag.

Ring oss på telefonnummer 08-20 69 90 eller skicka ett mail till info@cityhalsocentral.se